For healthy and balanced horses and humans

Saskia Schipper

Ik ben Saskia Schipper, getrouwd en moeder van 2 kinderen. Daarnaast ben ik 15 jaar werkzaam geweest als medisch microbiologisch analist op het laboratorium van een groot ziekenhuis. Tegenwoordig werk ik als microbiologisch analist in de voedingsindustrie.

Naast mijn reguliere baan, ben ik al zo lang ik me kan herinneren besmet met het 'paardenvirus' en heb ik besloten hier meer mee te gaan doen. Begin 2016 ben ik gestart met de opleiding Shiatsu therapie voor paarden aan de Hippo Sofia Academie, welke ik in 2019 heb afgerond. Als aanvulling hierop, heb ik de opleiding Guasha therapie voor paard en mens gevolgd bij Guasha Santai en ook deze opleiding heb ik in 2019 afgerond. Hiermee ben ik toegevoegd aan het register 'Guasha Santai Therapeuten'.

Equi Sana is een hele mooie manier om mijn baan op het lab te combineren met het werken met paarden, mensen, gezondheid en welzijn. Het is een goede combinatie van medisch werk en 'hands on' paarden en mensen kunnen helpen.

Ik volg regelmatig na- en bijscholingen, om zo bij te blijven in zowel het humane als paarden vakgebied. Hierdoor vergaar ik naast de gevolgde opleidingen steeds meer kennis om mijn cliënten zo goed mogelijk te kunnen helpen.


Opleidingen: 

 • Instructeur Natural Horsemanship (DressuurNatuurlijk) 2023-2024
 • Kinder RuiterCoach (HM Hippische Professionals) 2022-heden
 • Equine Touch niveau 3 (Equinebodybalance, Jolanda Mariet) februari 2022
 • Equine Touch niveau 2 (Equinebodybalance, Jolanda Mariet) september 2021
 • Equine Touch niveau 1 (Equinebodybalance, Jolanda Mariet) mei 2021
 • BasisRuitercoach (Gelukkige Ruiter Academie) 2020-2023
 • Guasha voor mens en paard (Guasha opleidingen Santai) 2018-2019 
 • Shiatsu therapie voor paarden (HSA, Kelly de Geus) 2016-2019 
 • Life Sciences, medische microbiologie (Hogeschool Utrecht) 2003-2007
 • Kaderfunctionaris paraveterinair (Groenhorst College Barneveld) 2001-2003

 

 Bijscholingen, cursussen enz.:

 • Bijscholing RuiterCoach (HM Hippische Professionals) auguustus 2023
 • Supervisiedag Guasha humaan (Guasha opleidingen Santai) oktober 2021
 • Bijscholing Guasha en stress-gerelateerde klachten (Guasha opleidingen Santai) juni 2020
 • Workshop longeren in balans aan de enkele longe (TAKT academy) januari 2020
 • Bijscholing Fascia Thoracolumbalis (HSA, Jose Pouwer) februari 2019
 • Verdiepingsavond essentiële oliën (De Olie Verdieping) januari 2019
 • Natural Horse & Health event (Scooled by Nature) oktober 2018
 • Stage bij Stal Buitengewoon in Wapenveld 2018
 • AromaTouch voor paarden (De Olie Verdieping) maart 2018
 • Module Fascia en ontwindingen (HSA) juni 2017