For healthy and balanced horses and humans

Saskia Schipper

Ik ben Saskia Schipper, getrouwd en moeder van 2 kinderen. Daarnaast ben ik al jaren werkzaam als medisch microbiologisch analist op het laboratorium van een groot ziekenhuis.

Naast deze baan, ben ik al zo lang ik me kan herinneren besmet met het 'paardenvirus' en heb ik besloten hier meer mee te gaan doen. Begin 2016 ben ik gestart met de opleiding Shiatsu therapie voor paarden aan de Hippo Sofia Academie, welke ik in 2019 heb afgerond. Als aanvulling hierop, heb ik de opleiding Guasha therapie voor paard en mens gevolgd bij Guasha Santai en ook deze opleiding heb ik in 2019 afgerond. Hiermee ben ik toegevoegd aan het register 'Guasha Santai Therapeuten'.

Equi Sana is een hele mooie manier om mijn baan op het lab te combineren met het werken met paarden, mensen, gezondheid en welzijn. Het is een goede combinatie van medisch werk en 'hands on' paarden en mensen kunnen helpen.

Ik volg regelmatig na- en bijscholingen, om zo bij te blijven in zowel het humane als paarden vakgebied. Hierdoor vergaar ik naast de gevolgde opleidingen steeds meer kennis om mijn cliënten zo goed mogelijk te kunnen helpen.

 • Workshop longeren in balans aan de enkele longe (TAKT academy) januari 2020
 • Bijscholing Fascia Thoracolumbalis (HSA, Jose Pouwer) februari 2019
 • Verdiepingsavond essentiële oliën (De Olie Verdieping) januari 2019
 • Natural Horse & Health event (Scooled by Nature) oktober 2018
 • Opleiding Guasha voor mens en paard (Guasha opleidingen Santai) 2018 tot 2019 (diploma behaald)
 • Stage bij Stal Buitengewoon in Wapenveld 2018
 • AromaTouch voor paarden (De Olie Verdieping) maart 2018
 • Module Fascia en ontwindingen (HSA) juni 2017
 • Opleiding Shiatsu therapie voor paarden (HSA, Kelly de Geus) 2016 tot 2019 (diploma behaald)
 • Life Sciences, medische microbiologie (Hogeschool Utrecht) 2003-2007
 • Kaderfunctionaris paraveterinair (Groenhorst College Barneveld) 2001-2003